DRESSUURMAGAZINE

EEN REEKS TIPS OVER HOUDING EN ZIT

Waarom je als ruiter ook moet nageven
Nou nog mooier. Is je paard ein-de-lijk nageeflijk, kan je zelf aan de slag. Het wordt steeds gekker, met dat spiegelen. Straks eten we nog brokken. Maar het is echt … je gaat beter zitten als je zelf nageeft. Ik leg het uit.
Voor het zingen de kerk uit? (over de timing van hulpen)
Goede hulpen geven is één ding, maar goede timing is alles. Simpel voorbeeld: een overgang van draf naar stap. Neem je hulp weg zodra je voelt dat je paard gáát stappen. Wacht niet totdat hij daadwerkelijk stapt. Je bent dus een fractie eerder met loslaten. Een klein, maar cruciaal verschil.
Paardrijden lijkt op spijkerpoepen

Soms moet je de box uit. Niet je paard, maar jij als ruiter. In je hoofd, creatief denken. Omdat het verfrissend werkt en omdat je de kreet ‘diep zitten’ vaak genoeg hoorde. En toch nog steeds niet diep in dat zadel kan zinken. Hoe dan wel?

Ruiter met lange tenen zit beter
Ja, je moet sportief zijn. Niet alleen in de baan, ook daarbuiten. Netjes je mest opruimen, een ander haar Krack C gunnen en niet vloeken bij een slechte uitslag. Maar soms … kunnen je tenen niet lang genoeg zijn. Want functioneel zitten? Dat begint in je voeten.