WAT IS HET?

Haptonomisch werk voor ruiters

Voelen is het nieuwe weten 

Ja, echt, deze lessen zijn zónder paard. Logisch toch? Je communiceert met jouw Bonfire via je lichaam. Dan is het natuurlijk wél handig als jij eerst je eigen lichaam kan besturen. Dus, hup, die mat op.

In een les Ruiterpilates laat ik je voelen hoe je een ideaal appuyement rijdt. Of aanspringt in galop voor een tien. Of zelfs de felbegeerde serie rijdt. Maar gewoon een goede volte rijden kan ook. Allemaal onafhankelijk, in jouw iegen lichaam. Terwijl je paard op de wei de het beste gras zoekt. 

Via mijn oefeningen ontdek je de details die je nodig hebt bij het geven van betere hulpen. Onafhánkelijkere hulpen. 

En nee, je been hoeft niet in je nek. Om beter te kunnen zitten hoef je niet extreem veel lengte te winnen. Gewoon, wat kán. Van een Fjord maak je ook geen Tuiger.  

We zoeken een ideale pasvorm voor jouw lichaam. Want ook ruiters kunnen last hebben van een valse verzameling. Of trekken zichzelf in een houding. Ik haal je daar uit. En daarna begint het feestje dat dressuur heet.

En ik won er óók nog een prijs mee

Winnaar Horses Product of the Year

Meer dan trots. En de jury was verrast. Door het effect van Ruiterpilates. “Het had een naadloze koppeling naar het rijden toe, je leert echt goed zitten. Na drie lessen al een substiantiele verandering.”

Ik ben ook heel dankbaar voor het tweede aspect van de prijs. Ik heb zo een steentje bijgedragen aan bewustwording. Beter paardrijden begint bij jezelf, niet bij je paard!